Quim Balaguer

 
Ho tenia descuidat, això del bloc ... M'hi Torno a posar, que ens aquests mesos que portem d'any 2010 hi ha hagut reflexió també, i de la bona.
Com costa, sembla mentida, fer la feina. La pròpia, la que toca fer com a mestre, i la que ve imposada per un càrrec de l'Equip directiu.
La de mestre perquè sóc a què una escola que creix, que amplia alumnat i que segueix una direcció determinada vers les noves tecnologies. Cal renovar-se, i això comporta treballar amb nou material, arreglar el que s'ha fet servir durant els últims temps, adequar-lo, ... No és fàcil ni ràpid, absorveix i molt de temps. Se'm van acudint idees per aplicar les TIC l'any que ve, però de moment només idees. No sé si tindré el material TIC adequat ni l'espai per fer-lo servir. El tema de treballar amb PDI sembla interessant, de fet ja començarem a formar-nos enguany, i ja se m'estan acudint idees. Però l'escola és petita i caldrà demanar tanda per fer servir la PDI. Què hi farem.
Els cursos superiors (GS,> 25 bis) agrairan la nova manera de treballar. Molt més motivadora que la paraula del professor (que ja ho ha de ser, però ja no n'hi ha prou ...)
Els cursos inicials (immigrants, instrumentals) han de fer (i faran) un gran canvi. Ja en començo a estar cremat. S'han replantejar d'estructurar millor els grups. Res d'analfabets barrejats amb gent podria estar fent una GES si no fos pel desconeixement de la llengua. Caldria almenys tres grups d'immigrants: un d'analfabets, un nivell de perfeccionament, i un altre que subtitueixi a les senyores que actualment ocupen el Grup d'instrumental. 
I és què el grup de senyores analfabetes ja no té cap sentit, en els nostres temps. Que en treurem? Ni aprenen, ni volen fer res que no sigui copiar i copiar. Cal trobar-los una sortida, i convertir els grups de senyores de 70 anys analfabetes en grups d'immigrants que volen aprendre la llengua per integrar-se i aprendre.
La formació d'adults aquí cap aquí va. GES, Accés a Cicles formatius, Tallers d'anglès i Informàtica, i cursos inicials de català o immigrants amb Catala. Ja no hi caben les senyores grans que venen sobretot, a que algú que els digui que ho fan molt bé. És trist però igual som els els únics que diem alguna cosa semblant ... Però l'escola no és un centre de psicoteràpia. Els buscarem una sortida sortida, igual que vam fer amb el grup anterior, però amb no podran seguir les mateixes circumstàncies. O ens cremarem tots plegats, o el que és pitjor, malgastarem les energies i la motivació que podríem fer servir per fer créixer i motivar altres grups .